Een weekje in Rome

Wat een stad, wat een ervaring. Een stad vol cultuur, mooie en bijzondere belevenissen.
Afgelopen Mei ben ik voor de eerste keer naar Rome (Italië) geweest.  Rome, in het Italiaans Roma, is een wereldstad met ruim 2,7 miljoen inwoners, de hoofdstad van Italië.

Het was een hele ervaring, in plaats van een stedentrip heb ik er een week de tijd voor genomen. Ik wilde zoveel zien, zoveel beleven!

Ik heb het Colosseum bezocht, waar je op vertoon van je HSI MedicalCard/HandicapCard geheel gratis naar binnen mag! Dit blijkt dus niet alleen in Frankrijk zo te zijn, maar dus ook voor alle musea en bezienswaardigheden in Italië.

Het Colosseum was mooi, bijzonder en zeer indrukwekkend. De zon die scheen op de catacomben, de verschillende verhalen die zich daar hebben afgespeeld. De ruwe bouw en de geuren en kleuren lieten je ervaren hoe goed wij het nu hebben.

Wat mij persoonlijk erg aantrok was Foro Romano. Dit ligt tussen Piazza Venezia en het Colosseum in. Het Roman Forum was de plaats waar het religieuze en openbare leven in het oude Rome plaatsvond, Keizer Julius Cesar had hier zijn senaat. Het is een mooi en indrukwekkende plaats waar je kan rondlopen. Je kunt hier genieten van de rust die er in de stad niet is en tegelijkertijd laten meeslepen naar het verleden. Zowel Foro Romano als het Colosseum zijn het grootste gedeelte van pracht wat er vandaag de dag te zien is in de stad.

Naast deze bezienswaardigheden ben ik natuurlijk op veel meer plekken gaan kijken. Zo ben ik bijvoorbeeld de “Angels and Demons” tour gaan wandelen waarbij je bij alle aanwijzingen uit de film uitkomt.


 

Reisverslag van Dewi Roso, 22 jaar, Venray