Column Dewi 2019-2

Iedere editie publiceren wij een column van ons bestuurslid en tevens redactrice van dit Jongeren magazine.

Tijdens het schrijven van deze eerste column ben ik net thuis van de voorbereidingen voor mijn kaakoperatie. Een heftige ingreep waar ik erg tegenop zie, maar wel weet dat het mij achteraf erg zal helpen.Naast het begeleiden van de jongeren activiteiten ben ik al sinds kleins af aan mantelzorger van mijn vader, ook wel een jonge mantelzorger genoemd. Mijn vader is de oprichter van de Hartgroep en schrijft, zoals jullie misschien eerder hebben gelezen de column voor ons landelijke Hartgroep Patiënten blad.Als jonge mantelzorger word je vaak niet begrepen, je omgeving vindt het vanzelfsprekend en vrienden weten niet altijd hoe ze op je moeten reageren.Mede hierdoor zijn wij erachter gekomen dat er veel onbegrip is voor de jonge mantelzorgers. Hier proberen wij meer aandacht aan te besteden met begeleidingsmomenten en een luisterend oor.Het gevoel dat je altijd gezellig moet zijn, ook als je weet dat de thuissituatie even minder is. Je weet dat je net mee bent geweest met de ambulance, omdat je vader net is opgenomen. Je weet dat zodra je dit vertelt aan bekenden ze zullen reageren met ‘alweer?’ en niet zullen begrijpen hoe jij je daadwerkelijk voelt.Ik hoop dat ik door mijn bijdrage voor dit magazine en voor onze jongerenafdeling een stuk begeleiding kan bieden aan eenieder die dit kan gebruiken!Liefs, Dewidgd.roso@hartgroep.nl