Column Randy 2020-4

Iedere editie publiceren wij een column van onze oprichter, ditmaal over ‘Wat een bewogen halfjaar!’.

‘Het jaar 2020 is voor de meeste van ons leuk gestart en toen kwam Corona, de daaropvolgende 6 maanden waren voor ons allen onwerkelijk, maar waar. Terugkijkend naar de zomer en nazomer, wat hebben wij geboft met het mooie weer, ook al stonden airco’s en ventilatoren vaak hard te blazen. De dinsdagen met nieuwe aankondigingen waren eindelijk voorbij en je kon in september en oktober er nog even ‘lekker’ tussenuit. Maar de realiteit was soms anders dan verwacht. Je vertrok met grijs/geel naar je vakantieadres en bij aankomst blijkt je bestemming -over nacht- opeens oranje te zijn en kan je weer naar huis én in zélf quarantaine.

Mijn 50e verjaardag had ik, zoals ik al in de vorige editie al had geschreven, thuis eenvoudig gevierd met mijn gezin. In het weekend zijn er in verschillende tijdsloten enkele vrienden op visite gekomen, 1 stel in de ochtend en 1 stel in de middag dus niet tezamen en niet met te veel personen. Dit blijkt een ‘blokjesverjaardag’ te heten, weer een nieuw woord voor de Dikke van Dalen. Niet echt bepaald hoe ik gedacht had mijn 50e verjaardag te vieren. De surpriseparty voor mijn 50e verjaardag vieren met mijn pleegouders en familie in de Verenigde Staten van Amerika ging uiteindelijk helemaal niet door. Deze hadden wij geboekt in januari en stond voor de laatste 2 weken van september gepland, maar 3 dagen voor vertrek is deze vlucht geannuleerd. Mijn vrouw en ik zouden 1 week naar huis gaan in Cherry Valley, Massachusetts en 1 week naar New York City, met een besloten feestje op het rooftop terrace van het Marriott Hotel in Manhattan, NYC. Vrienden en genodigden zagen de bui al aankomen en hebben (gelukkig) geen last gehad van reis annuleringen. Gelukkig konden wij middels reisvouchers alles om laten zetten naar volgend jaar, in de hoop dat het dan wel door kan gaan… wie zal het weten… Vooralsnog zitten wij net als iedereen gewoon thuis en gaan alleen naar buiten voor alle noodzakelijke bezigheden, zoals boodschappen (want wat is bezorgen duur!!), dokter en ziekenhuisbezoeken. Werken doen wij al het gehele jaar veelal vanuit huis. Lang leve het internet! Ik wens iedereen heel veel sterkte de komende periode, zorg goed voor jezelf en je naasten.’