Column Randy 2021-2

Iedere editie publiceren wij een column van onze oprichter, ditmaal over ‘Eindelijk Zomer en Vakantie’’.

‘De zomer is begonnen en hoe. Wat een enorme hitte de afgelopen weken. De airconditioning staat alweer een tijdje aan in de woonkamer en in de slaapkamer. De zonwerende gordijnen dicht, alle ramen en deuren iedere koele ochtend geopend om door te waaien. En na die vervelende hitte lijkt het opeens wel weer Herfst geworden. Stevige regen en onweersbuien, hele woonwijken en binnensteden ondergelopen door de wolkbreuken. En dan moet ik opeens denken aan al die vakantiegangers op de camping, of zelfs aan onze landgenoten die vakantie in eigen land aan het houden zijn op de fiets. Lekker erop uit met de fiets, dan weer de trein en weer verder met de fiets om dan ergens een tentje op te zetten. Een op het eerste gezicht een heerlijk gezellig en romantisch idee, totdat het dagenlang, wekenlang alleen maar gaat stortregenen. Ja, ook dat is Nederland. Alleen wel erg zonde van die kostbaar opgespaarde vakantiedagen waar je nu zo hard aan toe was en waarschijnlijk nog steeds aan toe bent. Gelukkig hersteld het weer zich en zullen wij de komende weken weer mooi zonnig weer hebben. En anders wellicht de volgende vakantie toch maar weer naar de zon?… zou het dan alweer veilig genoeg zijn? Hebben wij dan geen last meer dan de Britse, Braziliaanse, Afrikaanse en Delta variant van Corona… of moeten wij er daar maar aan gaan wennen en ons niet langer zo druk overmaken?… Ik weet het niet, weet jij het?…

Voorlopig hopen mijn vrouw en ik in September eerst maar eens terug naar huis te kunnen, terug naar mijn pleegouders in de USA. Met de ‘juiste’ vaccinaties in ons gele paspoort hopen wij toch echt dat de reis kan doorgaan. Ja en zo niet?.. ja, dan niet natuurlijk. Wij zijn dergelijke teleurstellingen inmiddels al gewend. Misschien hoort dat nu ook wel bij de nieuwe wereld, wie zal het zeggen.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer en vakantie toe.’