Column Randy 2018-4

Iedere editie publiceren wij een column van onze oprichter, ditmaal over ziekenhuisafspraken en doktersbezoeken.

“In 2017 was ik nagenoeg wekelijks meerdere dagen in ziekenhuizen te vinden. Onderzoek na onderzoek, van de ene specialist naar de andere en van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis. 

Precies één jaar geleden had ik dan ook besloten dat ik beter mijn best ga doen en 2018 niet in het teken van ziekenhuis- en doktersbezoeken zou staan en dat ik er wel klaar mee was. Niets was minder waar, het is mij namelijk niet helemaal gelukt, helaas… Alleen al in de afgelopen 2 maanden heb ik 3 huisartsbezoeken, 1 ziekenhuisopname, 7 ziekenhuisafspraken en een ambulance spoedrit naar de eerste harthulp van het Radboud achter de rug en dan tel ik de telefonische afspraken en uitslagen niet eens mee. Wat een ellende. 

Wij hebben een absurd hete zomer gehad, met temperaturen en droogte die je normaal gesproken alleen rond de evenaar meemaakt. Het rustig blijven doorademen werd met de dag moeilijker. Lekker in de tuin op het terras zitten werd een onmogelijke taak. Steeds vroeger in de ochtend werd het al te warm om lekker even buiten te blijven zitten en binnenshuis was het zelfs met alle ventilatoren en koelapparaten een zware taak om rustig te blijven ademen. Nog niet te spreken over de avonden en nachten waar de temperatuur binnenshuis niet voldoende zakte en 26-29 graden te warm is om lekker te kunnen genieten van een nachtrust. 

In deze periode ben ik weinig buiten geweest en ben ik redelijk verzwakt geraakt. De ziekenhuisopname heeft daaraan geen goed gedaan, 24/7 alleen maar sondevoeding was meer dan mijn lijf kon verwerken, dus lopend het ziekenhuis in en met een rollator er weer uit.