Column Dewi 2020-2

Iedere editie publiceren wij een column van ons bestuurslid en tevens redactrice van dit Jongeren magazine.

Het is weer tijd om een column te schrijven. Mijn eerste vanuit mijn nieuwe woning.We weten allemaal wat voor moeilijke en lastige periode het was, maar voor sommige nog steeds is. Op mijn werk kregen we verschillende aanpassingen, mijn eigen bedrijf ging van offline werken volledig naar online werken.Nu schrijf ik voor het eerst vanuit mijn eigen woning een column.Mijn eerste woning, om eerlijk te zijn is het allemaal best wennen. Kennis maken met de buren? Kun je ze uitnodigen voor een drankje? Kun je ze uitnodigen om naar je huisje te komen kijken?Ik woon nu recht boven een supermarkt, maar werk zelf ook in een winkel. Hier heb ik dagelijks te maken met de ‘nieuwe’ 1,5 meter economie.Geboren in Limburg, opgegroeid in Limburg en na ruim 23 jaar vertrokken naar Noord-Brabant. Een snelle, toch vrij onverwachte stap. Binnen 2 weken woonde ik opeens, samen met mijn twee kleine hondjes alleen.Ik had me midden Mei ingeschreven voor de wachtlijst van een particuliere verhuurder. Na een paar dagen mocht ik al een appartement (ik noem het mijn huisje) komen bezichtigen. Ook dit ging natuurlijk anders dan normaal. Het normaal dat we niet meer zullen krijgen.5 dagen stond de afspraak voor het tekenen van de huurovereenkomst. Nu werd alles officieel en had ik pas door hoe snel het nu opeens allemaal ging.Gelukkig met goede hulp en advies van vrienden en familie lukte het om alles binnen een week rond te krijgen, verzekeringen, gas/water/licht en elektra. Haha! Je staat er echt niet bij stil hoeveel er geregeld moet worden!Tot de volgende keer! 🙂Liefs, Dewidgd.roso@hartgroep.nl