Mondmaskers én hoe gebruik je deze correct.

Er is al een langere tijd een discussie gaande over het gebruik van mondmaskers en dan met name over het nut van het gebruik ervan. Vandaag heeft het kabinet geadviseerd om in het hele land mondneusmaskers te gebruiken, in winkels en openbare ruimtes en gebouwen.

Het dragen van een mondneusmasker beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het is een van de nieuwe gezonde gewoonten die ons samen beschermt tegen het virus.Met een mondneusmasker bedek je je neus en mond. Als je niest, hoest of praat vliegen er druppels rond. Het mondneusmasker houdt de druppels tegen. Zo is er minder risico dat je iemand ziek maakt. Het dragen van een mondneusmasker doe je dus vooral om anderen te beschermen.

Het dragen van een mondneusmasker vervangt de andere maatregelen om jezelf te beschermen niet: Blijf thuis als je ziek bent, was vaak je handen, hou 1,5 meter afstand van andere personen, spreek als gezin af met maximum 5 personen per week. Draag een mondneusmasker op drukke en openbare plaatsen, zoals winkels, restaurants, alle Hartgroep vrienden/donateurs kunnen een GRATIS setje mondmaskers aanvragen via mondmaskers@ hartgroep.nl

Wordt Vriend/Donateur en ontvang nu een  Mondmaskerpakket thuisgestuurd, bestaande uit 20 mondmaskers én een flesje handgel.

Meer informatie over mondmaskers: www.coronainfo.link/