World Mental Health Day

Elk jaar staan wij en vele andere op 10 oktober stil bij World Mental Health Day. Een dag die wereldwijd centraal staat voor de vele jongeren en volwassen die strijden met mentale klachten of problemen. Wij merken dat hier nog vaak een taboe op rest bij vele en er nog altijd veel onbegrip en haat is. Afgelopen jaren hebben jullie laten merken dat het uitspreken van deze dag een erkenning was en daarom willen wij dit elk jaar in stand houden.

 

Afgelopen jaar heb ik (Dewi) in eerdere edities verteld over mijn verleden met mentale klachten. Dit jaar is het alweer 10 jaar geleden dat ik belandde in een depressie en zelf ervaarde hoe mensen opeens met mij omgingen en hoeveel mensen er opeens geen contact meer wilde hebben. Op dat moment was ik 15 jaar en ook nu 10 jaar later kijk ik terug op die periode als een zwart gat. Het brengt nog steeds veel emoties met zich mee en ook nu 10 jaar later kamp ik met mentale klachten. Niet alleen door de stress van de afgelopen operatie, maar het totaal plaatje van alles wat er is gebeurd.

 

Dit is de reden, dat ik na 10 jaar weer heb gezegd, ik kan dit niet alleen en ik heb iemand nodig die mij hierin begeleid. Jij mag dit ook aangeven en durf je dat niet tegen je naasten te vertellen of heb je angsten voor de reacties? Stuur ons dan een mail en misschien kunnen wij samen ergens op uitkomen.

Heb jij hulp nodig? 0900-0113