Column Randy 2021-4

Iedere editie publiceren wij een column van onze oprichter, ditmaal over ‘Medicijnen’.

‘Chronisch ziek zijn betekend niet alleen dat je chronische en dus aanhoudende medische klachten hebt waar je maar mee moet leren omgaan. Chronisch ziek zijn betekend namelijk ook dat je je eigen leven soms drastisch moet aanpassen, en daarmee absoluut rekening houdende met je beperkingen. Dit laatste heeft dan ook een directe impact op je gezin, je naasten en soms ook je werk. Het niet langer kunnen doen wat je zo graag doet, niet langer weten wat de dag van morgen, overmorgen, volgende week of volgende maand met zich meebrengt. In de meeste gevallen zijn er wel constanten. In mijn geval is dat naastenliefde in overvloed en daarnaast ‘helaas’ ook mijn 4-wekelijkse voorraad aan medicijnen. Voor mij zijn deze inmiddels net zo ‘gewoon’ geworden als het drinken van een glas water. De uitdaging ligt dan in nieuwe medicatie en het afstellen daarvan, hopende dat het niet wederom interfereert met de bestaande medicatie 💊

Ik wens een ieder die hier eveneens mee te kampen heeft, naastenliefde van een lotgenoot.’