In deze plaatsen haal je (straks) een boosterprik zonder afspraak

Op steeds meer plekken kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen om een boosterprik tegen COVID-19 te krijgen. Volgens koepelorganisatie GGD GHOR Nederland is er op een toenemend aantal locaties ruimte over voor vrije inloop. Hieronder een overzicht van waar je per wanneer terechtkunt.

Hier kan het al

In Drachten, Leeuwarden en Venray is het nu al mogelijk om zonder afspraak een boosterprik te krijgen. Enkele duizenden mensen maakten hier de afgelopen dagen gebruik van.

Hier kun je vanaf zaterdag terecht

Vanaf zaterdag kunnen mensen ook zonder afspraak een oppepprik krijgen in het MECC in Maastricht. De capaciteit wordt volgens de GGD Zuid Limburgse nu “niet volledig benut” en daardoor is er ruimte voor vrije inloop.

Vanaf maandag kun je op deze plekken terecht

Vanaf maandag is er ook vrije inloop in Vlissingen, Middelburg, Goes en Zierikzee. Ook hier geldt dat de vrije inloop mogelijk is doordat “op dit moment de capaciteit op sommige locaties niet volledig wordt benut”, aldus de GGD Zeeland.

Ook kun je vanaf maandag in het Gelderse Duiven zonder afspraak terecht voor een boosterprik tegen COVID-19.

Goed om te weten

Wie op de vrije inloop langskomt en ergens anders al een afspraak had staan, hoeft die niet te annuleren. Deze mensen kunnen bij de boosterprik zeggen dat ze al een afspraak hadden. De GGD zorgt er dan voor dat die uit de systemen wordt gehaald.