Column Randy 2022-1

Iedere editie publiceren wij een column van onze oprichter, ditmaal over ‘Vallen en opstaan’.

‘De afgelopen maanden was het vooral vallen en weer opstaan. Drie stappen vooruit en twee stappen terug. Als positief ingesteld en vrijdenkend mens ben ik dan (toch) altijd weer blij dat ik vooruit ben gegaan, ook al was het maar 1 stap. Want zoals wij met zijn allen heel goed weten, je kan maar 1 echte stap vooruit zetten, iedere keer weer (hoewel dat niet altijd zo voelt). Ik ben blij met het mooie weer, dat ik weer naar buiten kan op mijn eigen terras zitten, of zelfs weer op het terras van een lokale uitbater en het lente gevoel lekker laten landen -het liefst in goed gezelschap en een mooi glas wijn. Wat die wijn betreft, ik wist helemaal niet dat deze ook alcoholvrij was te verkrijgen. Dat deed mij denken aan druivensap van vroeger, maar dan in een ‘wijnfles’ met de tekst alcohol vrij, klinkt als goede marketing van de druivenboeren. En tussen al dat mooie weer, goede gezelschap, terrasjes en frisse wandelingen, krijg je de ene na de andere nieuws update over de Ukraine. Er is weer een oorlog en die komt steeds dichterbij, zo dicht zelfs dat ook Nederland commandotroepen heeft gestuurd op ‘trainingsmissie’ aan de Europese grens. Mijn eigen buurvrouw heeft een Oekraïens gezin opgevangen en haar zoon (3 km van Oekraïense grens) heeft 22 kinderen en vrouwen opgevangen. Het zijn schrijnende beelden en verhalen en wij mogen wat dat betreft blij zijn met ons landje aan de Noordzee, wat verder weg van de Russische ellende die niet zomaar ons land kunnen binnenvallen. Ik wens ook ditmaal, voor de komende periode, iedereen heel veel sterkte, kracht en liefde toe voor de medemens.

Zorg goed voor jezelf en je naasten.’