NZa rapport kinderhartchirurgie uitgesteld

20180202 Venticare CCU (2)

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft om uitstel gevraagd voor het opleveren van de impactanalyse over de toekomst van de kinderhartchirurgie.

In februari 2022 debatteerde de Tweede Kamer met minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over het besluit om kinderhartchirurgie in de toekomst te concentreren in twee centra, Utrecht en Rotterdam.

Naar aanleiding van dat debat heeft minister Kuipers de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gevraagd om een onderzoek te starten naar de effecten van de concentratie voor de betrokken zorginstellingen, zorgverleners, patiënten en hun naasten.

In eerste instantie zou het rapport eind september 2022 door de NZa worden opgeleverd. Naar verwachting zal de zogeheten impactanalyse nu begin december 2022 klaar zijn. Daarna zal minister Kuipers opnieuw besluiten hoeveel centra voor kinderhartchirurgie er in Nederland mogen blijven en welke dit zijn.