Hartgroep Leefstijl

Ook na de hartrevalidatie fysiotherapie is het belangrijk om te blijven bewegen. U kunt bijvoorbeeld starten met wandelen of zwemmen in groepsverband, FysioFit volgen bij uw Fysiotherapeut of gewoon samen met een ‘maatje’.
De Hartgroep Beweegactiviteiten gebeuren altijd onder toezicht en in het bijzijn van een gediplomeerde EHBO’er.
Wandelen voor hartpatiënten, waarbij de grootste deelnemers senioren zijn, daar hoeft u uiteraard geen topconditie voor te hebben. Iedereen kan meedoen, ook mensen met ‘andere’ chronische aandoeningen.
Hartklachten, diabetes, reuma, problemen met de luchtwegen, overgewicht, etc., bij Hartgroep Beweegactiviteiten hoeft deelname geen beletsel te zijn.
Het programma wordt nauwkeurig op de mogelijkheden van de deelnemers afgestemd.
Wandelen duurt ongeveer 1½ uur en bestaat meestal uit meerdere bewegingsoefeningen, loopoefeningen, lekker doorwandelen met tempowisselingen en uitlopen.
Door de uitgekiende opbouw is het effect groot.
Natuurlijk is er onderweg ruimte voor een praatje en wordt er heel wat afgelachen. Na afloop is er alle tijd om gezellig een kopje koffie en thee te drinken.

Aanmelden
Wilt u deelnemen, of heeft u zelf een ‘beweeggroep’, dan kunt u uw zelf of groep binnenkort aanmelden via Hartgroep Leefstijl.