Hartgroep Support

Training, steun en begeleiding

Stichting Hartgroep Support is zowel regionaal als landelijk actief in alle provincies van Nederland en heeft als doel het verlenen, onderrichten en onderwijzen van steun, begeleiding en kennis ontwikkeling in de meest uitgebreide zin van het woord, ten behoeve van alle in Nederland bevindende lijders aan chronische ziekten, hun naasten, mantelzorgers en begeleiders. Alsmede het verenigen van deze lijders, naasten, mantelzorgers, begeleiders en allen die de ernst van deze ziekten onderkennen, ongeacht hun maatschappelijke status, politieke overtuiging of geloof.

Informatie

Hartgroep Support voorziet naasten, mantelzorgers en begeleiders van chronisch zieken van kennis en kunde in de omgang en begeleiding. Naasten zijn veelal ervaringsdeskundig en kunnen bijvoorbeeld worden onderricht in een (nog) betere omgang en begeleiding, tevens kunnen naasten worden opgeleid voor naasten lotgenotencontacten in groepsverband en in persoon.

Verdere informatie wordt onder andere verstrekt middels voorlichting in ziekenhuizen, medisch centra, scholen, (gezondheid)beurzen, folders, Hartgroep Magazine en digitale Hartgroep Support nieuwsbrief.

Meer informatie vind u op www.hartgroepsupport.nl , Twitter www.twitter.com/hartgroep en onze Facebook pagina www.facebook.com/hartgroep

Leefstijl

Chronisch zieken, zoals hart- en vaatpatiënten, worden veelal geadviseerd gezonder te gaan leven. Echter waar de meesten aan voorbij gaan is hoe dat dan te doen?!

In de kern wilt ieder mens eigenlijk wel gezonder leven, maar zonder de kennis hoe dit te doen en steun uit de sociale omgeving is het vaak moeilijk om te beginnen, laat staan om vol te houden.

Hartgroep Support biedt naasten, mantelzorgers en begeleiders laagdrempelige cursussen en trainingen aan om chronisch zieken hierin te ondersteunen en te begeleiden.

Leefstijl cursussen zijn ook beschikbaar voor begeleiders van beweeggroepen, zoals wandelen, zwemmen, fitness en gymnastiek.

Lotgenoten

Hartgroep Support biedt naasten en begeleiders van en voor chronisch zieken lotgenoten cursussen aan. Deze 2 daagse cursussen voor lotgenoten contactpersoon ‘groepsgewijs’ en ‘in persoon’ worden jaarlijks aangeboden voor verschillende doelgroepen.

Deze cursussen zijn praktijkgericht en er worden onder andere geoefend via rollenspellen.

Mindfulness

Vandaag de dag is men steeds meer bezig met ‘straks’ of veelal bezig zijn met wat nog moet gebeuren. Steeds minder zijn wij bezig met leven in het NU, gewoon NU bezig zijn te genieten van een goede kop koffie of thee in plaats van ‘nog ff snel koffie/thee drinken en dan…’.

Hartgroep Support geeft Mindfulness trainingen voor chronisch zieken, naasten en begeleiders. Vooral voor de veelal vergeten groep Mantelzorgers kan deze training uitkomst bieden in de vaak toch al drukke agenda, even een ‘moment’ voor jezelf – oh zo belangrijk!

De Mindfulness trainingen van Hartgroep Support worden veelal regionaal aangeboden.

Maatwerk

Naast alle ‘reguliere’ training en cursusprogramma’s biedt Hartgroep Support ook de mogelijkheid tot maatwerk cursussen aan naasten en begeleiders van chronisch zieken.

Hierbij wordt dan samengewerkt met ervaringsdeskundige en/of professionals binnen het gevraagde vakgebied.

Communicatie

Communicatie cursus voor naasten en begeleiders is met name bedoeld ten behoeve van bevordering van communicatie tussen patiënten en behandelende medici, verzorgenden en verplegend personeel.

Met name het belang van ieders rol en verantwoordelijkheden binnen de zorg en duidelijke communicatie naar de juiste hulpverlener kan veel ruis op de lijn voorkomen.

De juiste vragen stellen, duidelijk vragen naar de juiste informatie, je niet weglaten sturen en voor jezelf en je naasten kunnen en durven opkomen komen in deze training aan de orde.

Contact
Hartgroep Support
Postbus 5052
5800 GB Venray
084 – 883 2436

info@hartgroepsupport.nl
www.hartgroepsupport.nl
www.twitter.com/hartgroepsup